Meteen naar de inhoud

BT NL – Celsius Benelux B.V.

Opdracht

Celsius Benelux B.V. is leverancier en ComfortKey® System Integrator voor de gebouwen- en industriële automatisering. Celsius Benelux past open systemen toe voor de diverse disciplines. BT Global, waarvan BT Nederland deel uitmaakt, is sinds de jaren tachtig aanwezig in Europa. Ze hebben kantoren in de Benelux, Centraal- en Oost- Europa, Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië, Rusland, Spanje en Zwitserland. Voor klanten in Europa biedt BT wereldwijde IT-diensten, ter ondersteuning van de lokale activiteiten van zowel wereldwijde multinationals als de lokaal gevestigde multinationals. Kwaliteit en zekerheid van het hoogste niveau zijn voor zowel Celsius Benelux evenals BT Nederland geen wens maar een standaard.

Oplossing

BT Nederland heeft 21 operationele locaties in eigen beheer, verspreid over heel Nederland. Deze locaties zijn voorzien van geavanceerde apparatuur, zoals koeling- en spanningsleverende installaties met een hoge beschikbaarheid en de nodige beveiligingsinstallaties. De vraag aan Celsius Benelux B.V. was om alle 21 BT-locaties te voorzien van nieuwe inbraakcentrales, brandmeldinstallaties, toegangscontrolesystemen; hoog gevoelig aspiratie systemen en gebouwbeheersystemen om technische storingen door te melden. Om dit goed te laten functioneren en beheersbaar te houden qua connectiviteit is er gekozen voor NiNo technologie van Damen IT Connectivity en Internet.
Celsius Benelux BV heeft voor deze opdracht vanuit BT Nederland samen met Damen IT Connectivity en Internet een totaal concept ontworpen voor zekerheid, stabiliteit en redundancy om de locaties te voorzien van Internet Connectiviteit.
Om via een centraal punt verbinding te kunnen maken is de core infrastructuur in een datacenter bij Damen IT Connectivity en Internet opgezet.
Op elke locatie is een kast voorzien van netwerkapparatuur geplaatst waardoor er met NiNo Technologie verschillende verbindingen per locatie er altijd connectiviteit is per locatie.

Review

Sjoerd van der Sloot – Projectleider Celsius Benelux BV
Ik ben erg tevreden met de oplossingen en apparatuur welke Damen Connectivity en Internet ons levert. Wij waren op zoek naar een gedegen ICT partner welke met ons meedenkt en welke ons ontzorgt. Wat mij betreft heeft Celsius Benelux deze in Damen Connectivity en Internet gevonden.
Komen hun afspraken na, zijn eerlijk en objectief en zijn bereid dat ene stapje extra te doen. Ze zijn altijd bereikbaar en acteren snel.
De lijntjes zijn kort, ze denken mee en ontzorgen.
We hebben dit project gezamenlijk tot een mooi succes gemaakt!

Review

Johan van Velzen – Program Support Manager BT Nederland

BT heeft, zoals eerder aangegeven, inderdaad beschikbaarheid hoog in het vaandel staan voor onze ICT oplossingen. Dit wil BT dus ook voor de diverse systemen welke nu vervangen zijn. BT is samen met Celsius uitgekomen om de oplossing van Damen IT te gaan gebruiken. De doorslag voor het kiezen van Damen IT gaf de hoge beschikbaarheid van de geboden oplossing inclusief de flexibiliteit van Damen IT als bedrijf.

Men denkt altijd in oplossingen en is sterk service gericht. Damen IT Groep weet wat er verlangt wordt van een bedrijf zoals BT en acteert hier ook naar. Kortom samen met Celsius een betrouwbare partner voor BT waar we erg tevreden over zijn.

Werkzaamheden

Elementen in de opdracht

Andere cases

Werk waar we erg trots op zijn